Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης

Το SISTRON Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίων και Παραδοσιακών Παιχνιδιών διοργανώνει στα πλαίσια των δράσεων του για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του άυλου πολιτισμού την Διαδραστική Έκθεση Παιχνιδιού «Από τον Όμηρο στις αλάνες της γειτονιάς» στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης από  15 Μαρτίου μέχρι τις 19 Απριλίου 2019  με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και τον Δήμο Κοζάνης. Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή: 8.30πμ – 13.30μμ & Σάββατο- Κυριακή: 11πμ – 15μμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση και παρουσίαση των παιχνιδιών-εκθεμάτων, καθώς και εκτέλεση παιχνιδιών κατάλληλων για τις δεξιότητες της εκάστοτε ηλικιακής ομάδας των παιδιών. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες, αφού ξεναγηθούν στην έκθεση,  θα πάρουν μέρος και θα παίξουν στον προαύλειο χώρο   αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια με καθοδήγηση κι επίβλεψη  εμψυχωτών. Το πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά περίπου και το κόστος ανέρχεται στα 2 ευρώ κατ΄άτομο.

Παράλληλα με την παρουσίαση της Έκθεσης θα λάβει χώρα στις 14 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία  της Κοζάνης στις 12μμ. δράση με παρουσίαση κι εκτέλεση παιχνιδιών από ενδιαφερόμενα σχολεία και άλλους φορείς, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους ξεχασμένα παλιά παιχνίδια. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνονται στην Α/θμια Εκπαίδευση Κοζάνης στην κ. Δ. Φίλιου.

Η Διαδραστική Έκθεση Παιχνιδιού αποτελεί ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημερινά παιδιά τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν οι  συνομήλικοι τους –κι όχι μόνο- από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεώτερα χρόνια και να κάνουν τις ανάλογες συγκρίσεις για τις ίδιες ανάγκες για έκφραση μέσα από το παιχνίδι  ως μοχλό για δημιουργική απασχόληση και έκφραση των στοιχείων του χαρακτήρα και του εσωτερικού κόσμου τους.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.